Lära sig av spel

När vi talar om datorspel är det många som ser ett krigsspel framför sig, men det är verkligen en förenkling av spelvärlden. Det finns många spel där du lär dig nya saker.

Spel som pedagogiskt verktyg

I Skolverket kan datorspel användas som pedagogiska verktyg. Det finns spel som hjälper eleverna att träna på matte, stavning, engelska och geografi. Att spela sig till kunskap är ett smart sätt att lära sig, särskilt för elever som är mer visuellt lagda. Om du har egna barn kan du hitta bra spel som ni kan spela tillsammans för att de ska lära sig allt från matte till hur de ska hantera veckopengen.

Spel för vuxna

Även som vuxen kan du ha nytta av att spela. En klassiker är schack. En intellektuell och stimulerande utmaning som du kan spela online hemifrån soffan om ingen vill spela med dig. Du kan också använda spel för att lära dig ett nytt språk eller bli bättre på geografi eller konst. Låt inte ordet ”datorspel” göra så att du missar bra sätt att lära dig nya saker. Datorspel är en del av dagens samhälle och du väljer själv vad du spelar.

Rekommenderade artiklar