Kan en pensionär vara en gamer?

När vi tänker på datorspel tänker vi alltid på tonåringar eller tjugoåringar som just flyttat hemifrån. Men idag spelar folk i alla åldrar, även en och annan pensionär.

Spelande pensionärer

Det är vanligare att pensionärer spelar Bingolotto än datorspel online. Men det finns personer som både är med i PRO och som gillar att sitta uppe halva natten och spela datorspel. Många personer som var unga när datorerna började komma – och som behållit intresset – är idag i övre medelåldern. Dagens datorer och spel skulle inte finnas om det inte funnits människor som älskat datorvärlden och velat utveckla den.

När du sitter och spelar online kan du faktiskt inte vara riktigt säker på att personen du spelar mot verkligen är i din ålder eller lite äldre. Det kan vara en person som just kommit hem från bilbingot i grannstaden, och som sedan sätter sig vid datorn. I framtiden kommer det troligtvis finnas många datorer och surfplattor på ålderdomshemmen. När dagens unga blir gamla kommer de troligtvis att vilja sitta och spela datorspel även när de blir gamla. För äldre personer kan datorspel i form av korsord, pussel eller sudoku vara ett bra sätt att hålla hjärnan igång.

Rekommenderade artiklar