Simuleringsspel och varma drycker – receptet för en mysig höst

Vad är mysigare än en varm dryck en höst- eller vinterdag? Jo, en varm dryck och ett trevligt datorspel. Att leva sig in i favoritspelet med en värmande dryck i handen förgyller en mulen eftermiddag efter jobbet och är ett utmärkt sätt att spendera lediga dagar om du inte vill ge dig ut i kylan.

Är du typen som undviker att dricka framför datorn av rädsla för att spilla? Då är termosflaskor en lösning. Du kan dricka direkt ur flaskan, och stänger du igen den efter dig spills ingenting även om du skulle välta den. Dessutom håller termosflaskor drycken varm om du är så inne i spelandet att du glömmer bort den.

Gillar du simuleringsspel som The Sims, Animal Crossing och Stardew Valley är du förmodligen intresserad av att specialanpassa utseendet på figurer, hem och inredning efter eget huvud. Isåfall är termosflaskor med egen logotyp ett bra val. Simuleringsspel passar särskilt bra att avnjutas med varm dryck eftersom de är enkla att spela med en ledig hand. Dessutom finns i dessa spel ofta drycker karaktärerna kan dricka, så för extra mysfaktor kan du och din spelkaraktär sippa på varsin dryck tillsammans.

The Sims

Är du kaffeälskare finns många bryggare och espressomaskiner att köpa till dina spelkaraktärer, eller ”simmar”, i The Sims-spelen, från det första till det fjärde i den populära serien. Som i verkliga livet tar en kopp kaffe udden av tröttheten så att du och dina simmar kan hålla er vakna längre.

Är du mer av en tedrickare kan du som spelar det första The Sims-spelet eller The Sims 2 brygga te i vissa expansionspaket. I The Sims 4, som kommer att bli gratis att ladda hem från och med oktober 2022, och The Sims 3 finns många sorters te att välja mellan, som kamomill, lakrits och Earl Grey.

Med expansionspaketet Året Runt till The Sims 2 kan du ha höst och vinter även i spelet, och njuta av varm choklad tillsammans med dina simmar.

The Sims finns även som mobilspel. I The Sims Mobile till iOS börjar din karaktär som barista. Med mobilspel och fyllda termosflaskor går det att ha spelstunder på tåget eller ute i naturen.

Animal Crossing

I de flesta Animal Crossing-spel kan din spelfigur dricka kaffe. Du kan ta kaffet svart eller lägga till olika grader av mjölk och socker.

I Animal Crossing: New Leaf finns boba-te. Boba-te dricks kallt, men du kan låta dig inspireras med varma varianter av till exempel grönt te, jordgubbste och mangote.

Stardew Valley

I Stardew Valley kan din karaktär dricka grönt te, trippel espresso eller vanligt kaffe. Kaffe kan fås på flera sätt, exempelvis via nattmarknaden, eller tillverkas själv. Kaffe ger spelkaraktären extra snabbhet medan grönt te ökar energinivån.

Rekommenderade artiklar