Behöver du radonsanering?

Har du ett barn som är intresserat av dataspel och som tillbringar mycket tid hemma? Då är det inte konstigt om du börjar grubbla på om ditt hus har för höga halter av radon. Med en radonsanering kan huset bli tryggt att använda.

Radon i äldre hus

Det första steget är att göra en mätning och se om det finns för mycket radon i huset. Då kan en professionellt utförd radonsanering se till att huset saneras och att radon inte längre blir något som riskerar din eller dina barns hälsa. Radon kommer framför allt från byggmaterial som användes i äldre hus, men kan även komma från marken eller vattnet. Normalt finns radon inkapslat i den betong som använts för att bygga huset, men frigörs den är det en giftig gas som man kan bli sjuk av att få i sig. Den största faran är att den ökar risken för lungcancer, vilket ju är en fara som inte ska finnas i någons hem. Med en radonsanering kan det gå att lösa problemet så att byggnaden blir säker att vistas i.

Ska barn vara hemma så mycket?

Är det ditt barns dataspelande som gör att du börjat tänka på radonhalten i huset? Då har du säkert fått frågor som rör ifall problemet inte istället är att ditt barn är hemma för mycket. Dataspel ses ofta som något negativt eller som att en person är lat, men i själva verket går det att göra en karriär och bygga ett yrke på gaming. Det går också att slå igenom som e-sportare. De som tävlar på elitnivå är allt annat än lata personer som undviker världen utanför. Så kanske ska du istället uppmuntra ditt barn att spela ännu mer än vad som redan görs. Och oavsett hur mycket ditt barn spelar ska ert hem vara säkert, vilket det kan bli med en radonsanering.

Rekommenderade artiklar