Gamer som yrke

För de allra flesta så är gaming bara en hobby, någonting att fördriva tiden med. Men för vissa så är det så mycket mer, till och med en livsstil. Vissa har lyckats ta det så pass långt att de har gjort spelandet till sitt arbete.

Streaming

En väg in för många gamers är via streaming. Det kan vara antingen genom att de själva streamar sitt spelande, men det kan även vara att bara titta på andra och delta i gemenskapen i chatten. För de som själva streamar sitt spelande så finns potentialen att tjäna pengar på detta. Det kan bland annat vara via något partnerprogram eller via betald marknadsföring. Och för de som blir extra populära och lyckas väldigt bra så finns möjligheterna att tjäna så pass bra på detta att det går att göra streaming, och därmed även gaming, till ett heltidsjobb.

Företag

För de som lyckas göra detta till en heltidssysselsättning så är det mer regel än undantag att de startar ett företag, med allt vad det innebär. All hantering av företaget kan ta väldigt mycket tid och för vissa kan det urholka just det innehåll som har gjort personen så populär från första början.

I dessa fall kan det vara en god idé att ta hjälp av ett företag som Precisely för att hantera många av företagandets lite mer tidskrävande, och rent av tråkiga, delar. Med deras hjälp kan tiden som frigörs spenderas mer effektivt för att skapa mer och bättre innehåll. Helt enkelt fokusera på roligare saker.

Event

För många gamers så är en av höjdpunkterna att åka på olika event. Ett av de mest kända och populära är utan tvekan Dreamhack där hundratals gamers samlas för att spela olika spel och delta i tävlingar. Dessa tävlingar kan vara vägen in för intresserade gamers som kanske är i början av sin karriär och som vill ta steget att bli gamers på heltid. Ett bra resultat i någon av dessa tävlingar gör att man sätter sig själv på kartan, både hos intresserade tittare och hos sponsorer samt företag som letar efter personer som kan marknadsföra deras produkter.

Olika spel

Som de flesta vet så är inte alla spel lika populära och även om en väldigt populär gamer börjar spela ett visst spel betyder inte det att just det spelet kommer att bli lika populärt. För de som redan är populära och har ett stort antal följare spelar det inte lika stor roll vilka spel de väljer att spela. Men för de som är i inledningsfasen och försöker bygga upp en stark community så kan valet av spel vara väldigt viktigt. Som tur är så finns det många spel, i många olika genrer, som alla har en stor skara fans, så det finns ett stort utbud även för den aspirerande heltidsgamern.

Rekommenderade artiklar