7# tips för en skön spelhelg med vännerna

Du ska bjuda in vännerna för att spela. Härligt! Här kommer tipsen för en riktigt lyckad helg.

1# Vad ska ni spela?

Ibland är valet riktigt enkelt, ibland kan det vara svårt. Som inbjudare är det dock viktigt att du sätter dina vänner i första rum. Spela också spel där flera kan delta eller som är roliga för de andra att titta på.

2# Sköna platser

För en lyckad helg måste alla få en skön plats att sitta (eller ligga) på. Förutom soffan, så tar du fram madrasser och sittdynor. Är det kallt ute är det skönt att få vira in sig med filtar. Glöm inte kuddar. Om du inte har några sköna kuddar bör du investera i ett par riktigt stora kuddar. De kommer bli uppskattade både under spelhelgen och i framtiden.

3# Mat

Om ni ska umgås hela helgen behöver du planera in vad ni ska äta, både mat, fika och goda tilltugg. Köp rejält med bröd och gott pålägg, så finns det alltid fika för den som vill ha. Bra mat: pizza, taco eller lasagne. Om du gillar att baka gör du en sats med bullar, annars köper du frysta kanelbullar som ni tinar i ugnen.

4# Varierat snack

Om du köpt nachoballs som snacks är det nästan tråkigt att äta taco efteråt. De är för lika varandra i smaken. Då blir det godare med dill och gräslök – en smak som känns annorlunda. Köp också både sött och salt. Om du själv älskar söta saker finns det en risk att du inte köper nog med salta saker, och vice versa.

5# Pizzerian

Även om det är roligt att spela är det skönt att se något annat. Gå iväg och ät på pizzerian på lördagskvällen. Då kommer ni hemifrån, får lite frisk luft och ser något nytt. Då blir det också roligare när ni kommer tillbaka. Genom att gå iväg kan ni också börja med nya samtalsämnen och kanske träffa på vänner. Omväxling är alltid bra.

6# Vädra

Om ni är ett gäng som sitter i ett instängt rum, även om det är ett stort vardagsrum, så kommer det inte att lukta gott. Öppna fönster eller altandörren och vädra ofta.

7# Idrottsgame

Om det pågår en stor sporttävling, som fotbolls-EM eller OS, är det roligt att spela samma slags spel.

Rekommenderade artiklar